... več kot le trenerstvo.

Jedel sem testenine!

 

Jedel sem testenine!

Visoko-hidratni spoj pšeničnega duruma in vode. Z visokim glikemičnim indeksom, ki je tako visok kot najvišja stolpnica preko luže ter te zadane tako močno, da postaneš odvisen že po prvem grižljaju. Naslednji dan ob 5h zjutraj trkaš na Barillina vrata, ker si pač odvisnež.

Na 100g priljubljenih Barilla testenin dobimo kar 71,2g zlo glasnih ogljikovih hidratov ter 359 kcal.

Seveda kadar smo na dieti, tisti pravi, strogi, katere se jih normalni ljudje ne morejo držati več kot 2-3dni zapored, je takšna hrana prepovedana, zlo človeštva! Takšna hrana je greh modernega homo sapiensa in gre direktno v špeh;)
Zato tace stran!

OK, tu maš

Kaj se bo v resnici zgodilo, če si boste privoščili testenine, takšne kot treba, z omako in vsemi kaloričnimi detajli, ki si jih omislite in celo pozno zvečer? Pa recimo, da ste ded. Tisti tapravi ded, nad 100kg.
In bi radi shujšali ter vam še je ostalo kanček zdrave pameti, ker ne čepite ure in ure na internetu.

Predpostavimo, da je vaša dnevna skupna poraba v povprečju 2800kcal, kar pomeni da imate več ali manj sedeče delo. Porcijo spagetov, ki ste jo ravnokar pospravili vase, vam je dala, reci in piši 1000 kcal neto. Še vedno ostane 1800kcal prostora. Nekaj ste pojedli za kosilo, 1000kcal. Vmes še en fajn sendvič, ki ste ga zmazali kar v avtu, 500 kcal in to je to za danes vse. Vojla…300kcal še je ostalo, ki jih niste zaužili! Uganite! Dejansko bote hujšali!
Vsaj ta dan ali določeno časovno obdobje, če se ne boste nažirali kot butl ter uporabljali nekaj logike. Pa ja ok, ne bozabiti še na dovolj beljakovin in malo več zelenjave, da boste zdravi pa lepi

 Ja Andrej, samo jaz slabo prenašam ogljikove hidrate. Meni to ne špila! Jaz se jih samo dotaknem in se že redim!

 Tvoja hipoteza je na jalavih tleh

Tukaj je ena izmed največjih in zadnjih raziskav, ki je testirala 15 različnih genetskih profilov ljudi, low carb ter high carb način prehranjevanja, upoštevala je inzulinsko teorijo itd..
Ugani kaj? Na koncu ni bilo nobene omembe vredne razlike pri izgubi telesne maščobe.

https://examine.com/nu…/low-fat-vs-low-carb-for-weight-loss/

Ampak, ampak, ampak…

Nič ampak…hujšaš zato ker si s slovjo ogljikovih hidratov zmanjšal energijski vnos. Kot drugo si omejen na določena živila. Hujšaš, ker se odpoveš vsem junku, sladkarijam in drugim kaloričnim pi### ter posledično ustvarjaš kakorični deficit!

 

Andrej Rantaša

Scroll to Top