... več kot le trenerstvo.

IASTM

IASTM

IASTM (Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization) je vrsta masaže, s katero si pomagamo z orodjem.

Izvajanje IASTM tehnike temelji na uporabi pripomočkov, ki jih imenujemo IASTM orodja.

Gre za kovinska orodja, oblikovana na način, da jih lahko učinkovito uporabljamo na različnih tkivih, oblikah in okroglinah telesa, saj vsebujejo konveksne in konkavne oblike. Je inovativen terapevtski pristop, ki združuje statične in dinamične manipulacije mehkega tkiva telesa s posebno klinično opremo za zdravljenje nevro-mišično-skeletnih patologij.

Poškodbe povzročajo adhezije globoko v mišicah in fascijah, kjer za učinkovito zdravljenje potrebujemo pomoč. Da dosežemo prizadeta območje je tehnika IASTM zelo učinkovita.

Osredotoča se na neposredno sproščanje mehkih tkiv.

Delovanje:

IASTM se pogosto uporablja za lajšanje simptomov, kot so:

Te simptome pogosto povzročajo poškodbe, kot so:

Ker posamezniki s poškodbami mehkih tkiv pogosto ne poiščejo pomoči, dokler bolečina ne postane trajna, pride do brazgotin in adhezije, kar otežuje gibanje in povzroča bolečino in vnetje. S pomočjo IASTM orodij lahko te mikrotravme odpravimo tako, da telesu dajemo napotke kako razgradi brazgotinsko tkivo.

Torej s pravilnim izvajanjem IASTM tehnike odkrijemo in sprostimo ter zmanjšamo brazgotine, adhezije in fascialno togost, povečamo lokalizirano perfuzijo ter zmanjšamo mišični tonus in mišično bolečino. Tehnika ni boleča – ne uporabljamo velike sile, saj gre za nevrološki efekt. 

IASTM

Cena: po dogovoru

Pred nakupom programa vas vljudno prosimo, da nas pokličete in preverite proste termine. 

Scroll to Top