... več kot le trenerstvo.

Strukturno ravnovesje

Strukturno ravnovesje, celovita diagnostika in treningi, so bili razviti v Poliquin Performance Centru. Več kot 25 let, se tam zbirajo in analizirajo podatki usposabljanja vseh vrst športnikov, ki jih je pripravljal Charles Poliquin.

Navedene metode že leta koristijo številni igralci ameriških poklicnih lig v hokeju, košarki in nogometu. Prav tako je pri skakalcu v daljino Dwightu Phillipsu, trening strukturnega ravnovesja, pomembno prispeval k njegovi olimpijski zmagi leta 2004 v Atenah. Tako je eden od mnogih športnikov z medaljo in stopničkami, v več kot 17 različnih disciplinah, ki jih je v zadnjih 20 letih treniral Charles Poliquin.

Rezultat vašega strukturnega ravnovesja, je tudi učinkovitost vašega treninga. S testiranjem preverim vašo zmogljivosti, moč, prožnost in mobilnost. Tako lahko vsa mišična neravnovesja in slabosti odpravimo s posebej prilagojenim programom treninga.

Neravnovesja se pojavijo skozi gibanja, pri katerih želi telo kompenzirati z drugimi mišicami in s tem nadomestiti slabosti. Lahko se pojavijo kjerkoli – pri samem športu, pri treningu ali v vsakdanjem življenju. Zato je potreben pravilno zasnovan trening, s katerim ponovno vzpostavimo celotno telo in mišice v pravilno ravnovesje. Cilj je okrepiti in obnoviti šibke mišice aktivno, statično in funkcionalno, ter seveda dolgoročno. Šele potem, ko izboljšamo zmogljivost in povečamo moč – naredimo bazo za izgradnjo vseh ostalih atletskih kvalitet

Želim se dogovoriti za sestanek.

 “Kdor pozorno gleda, več ve, in kdor meri, spozna uspeh.”

Scroll to Top