... več kot le trenerstvo.
,

Omega 3 (90kps)

14,90

• Ribje olje je odličen vir omega-3 maščobnih kislin
• Na temo omega-3 maščobnih kislin iz ribjega olja je v strokovni literaturi objavljenih veliko raziskav.
• DHA in EPA sta bistvenega pomena za ohranjanje zdravja. DHA je nujna za pravilen razvoj in delovanje možganov, oči in imunskega sistema. EPA je potrebna za nastajanje hormonov prostaglandinov, ki skrbijo za zdravje srca in optimalno zgradbo celičnih membran. Izboljšata delovanje možganov tako, da spodbujata prenašalce živčnih impulzov v možganih in izboljšata intelektualne funkcije.

Ni na zalogi

Šifra: omega390 Kategoriji: ,

Ribje olje kot vir omega 3 maščobnih kislin

Na temo omega-3 maščobnih kislin iz ribjega olja je v strokovni literaturi objavljenih veliko raziskav.

DHA in EPA sta bistvenega pomena za ohranjanje zdravja. DHA je nujna za pravilen razvoj in delovanje možganov, oči in imunskega sistema. EPA je potrebna za nastajanje hormonov prostaglandinov, ki skrbijo za zdravje srca in optimalno zgradbo celičnih membran. Izboljšata delovanje možganov tako, da spodbujata prenašalce živčnih impulzov v možganih in izboljšata intelektualne funkcije.

Zakaj so celične membrane tako pomembne?

Celične membrane omejujejo in nadzorujejo, kaj bo vstopilo v celico, jedro in mitohondrije in kakšna bo reakcija s snovmi in strukturami znotraj membrane. Mnogi znanstveniki so prepričani, da se večina bolezni začne prav na membranski ravni. Kako uspešno deluje celična membrana pa je odvisno od njene zgradbe. Njeni poglavitni gradbeniki so maščobne kisline in holesterol, ki jih obdajajo molekule vode. Med dvojno plastjo lipidov potekajo beljakovinski kanali, ki omogočijo, da v vodi topne snovi preidejo skozi lipidno plast in vstopijo v celico.

Kako učinkujejo OMEGA 3 na naše telo lahko preberete v članku pod to povezavo..
Naš organizem dobi to kar zaužijemo – to velja tudi za maščobne kisline v celični membrani. Maščobne kisline celičnih membran, ki so se razvile med nosečnostjo, so odvisne od prehrane matere. Enako velja za maščobne kisline, ki smo jih prejemali z materinim mlekom v času dojenja. Od takrat naprej postanejo maščobne kisline gradniki celičnih membran. Vsaka od naših 100 milijard celic mora prejeti zadostno količino omega-3 maščobnih kislin, ki v celici skrbijo za medcelično izmenjavo genov in omogočajo celično dihanje.

Omega –3 maščobne kisline imajo številne naloge:

• so gradbeni element membran
• omogočajo inter- in intracelično komunikacijo
• uravnavajo proizvodnjo inzulina in sodelujejo pri nastajanju drugih presnovnih hormonov, ki tvorijo prostaglandine, ki vplivajo na krvni tlak, vnetje, tonus gladkih mišic
• vplivajo na odziv celic na endokrine hormone, vključno z inzulinom in steroidne hormone iz nadledvičnih žlez

Omega-3 maščobne kisline poskrbijo, da postanejo tkiva čvrsta in prožna, sklepi gibljivi, koža in krvne žile pa elastične.
Ribje olje je najbogatejši vir DHA in EPA maščobnih kislin.

Reflex Omega 3 vsebuje najbolj kakovostno sestavo in vsebnost DHA/EPA maščobnih kislin, kar se jih da dobiti. Pravtako je izdelek testiran in zagarantirano BREZ kontaminantov.

Temeljno sporočilo

Z vrsto zaužite maščobe vplivamo na količino omega-3 maščobnih kislin, ki krožijo po našem telesu in odločajo o naši zdravstveni kondiciji.

Človeško telo sicer lahko sintetizira EPA in DHA iz alfa linolenske kisline (ALA), vendar je sinteza prepočasna, pretvorba pa tudi ni vedno učinkovita in ne v zadostnih količinah (ovirajo jo nezdrava prehrana, genetika) tj. v količinah, ki bi zagotavljale normalno rast in delovanje, zato jih moramo zaužiti s hrano ali v obliki prehranskih dopolnil.

Reflex Omega 3 sestava 1 Kapsula
Koncentrat čistega ribjega olja 1000 mg
Eicosapentaenoic Acid (EPA) 330mg
Docosahexaenoic Acid (DHA) 220mg

SESTAVINE: farmacevtsko koncentrirano naravno ribje olje v mehki želatinasti kapsuli (goveja želatina,vlažilno sredstvo (glicerol),voda).

VSEBNOST ALERGENOV: Glej sestavine – odebeljen tisk.

ROK UPORABNOSTI IZDELKA: je najmanj do datuma označenega ob strani embalaže. Serija (lot) je označena na embalaži.

NAVODILA ZA UPORABO: Zaužijte 1 kapsulo 3x dnevno z obroki.

Ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočena dnevna količina: do 3 kapsule. POZOR! Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Izdelek je namenjen starejšim od 18 let.

Pred uporabo priporočamo posvet z zdravnikom. Izdelek po uporabi zapremo in hranimo v suhem in hladnem prostoru. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

PROIZVAJALEC: Proizvedeno v VB, Reflex Nutrition Ltd.

Reflex
Blagovna znamka Relfex je blagovna znamka s poreklom iz EU. Natančneje iz Velike Britanije. Je eden izmed najbolj inovativnih proizvajalcev prehranskih dopolnil na svetu. Njihovi izdelki ustrezajo najstrožjim standardom ISO9001, Informed sport in Halal.

Scroll to Top